Ar kada susimąstėme, ką apie mus gali pasakyti turimos rankinės? Stilius, darbas, pomėgiai, gyvenimo būdas – visa tai įtakoja rankinės formos pasirinkimą.
Aptarsime pagrindines rankinių formas ir pagrindinius, stilių apibūdinančius, pavadinimus.

Rankinė – delninė – piniginė ant riešo

Pradedame nuo mažiausios, bet bene funkcionaliausios vienos iš rankinių formų. Ši nedidelė rankinė - delninė yra su apyrankės tipo dirželiu, kuris užsimauna ant riešo. Ji skirta nešioti ant riešo. Tačiau įvertinus patogumą – kai kurios turi ir ilgą dirželį, skirtą nešioti ant peties.

Ant riešo nešiojama rankinė – tai tarsi piniginės alternatyva, todėl patogu nešioti kasdien, kai nesinori didelės rankinės. Taip pat gali būti ir puiki kosmetinė. Ji puikiai tinka, kai greitai norima “nubėgti” iki parduotuvės ar į susitikimus su draugais, kai nereikia su savimi pasiimti daug daiktų.

rankine wristlet
rankine wristlet

Voko formos rankinė - delninė

Plokščios stačiakampės formos rankinė su trikampiu formos viršutiniu atvartu prisegamu kniede ar kitokiu būdu ir minimalia talpa. Viduje ar išorėje gali būti papildomos kišenėlės.

Voko formos delninės dizainas kada pakoreguojamas, kad būtų patogų nešioti: pridedama ilga grandinėlė nešiojimui ant peties, ar ant delninės išorės prisiuvamas platus diržas, pro kurį prakišus ranką – delninę patogiai galima laikyti už dugno.

Ši voko formos rankinė sukurta nešiotis pagrindinėms reikmėms: piniginė, raktai, telefonas, lūpų blizgis, kitos smulkmenos. Voko forma itin populiari, nes galima nešioti dienos metu ir atrodyti elegantiškai, o vakare netikėtai gavus kvietimą į vakarėlį – puikiai tiks ir prie vakarinės negriežtos aprangos.

Puikus pasirinkimas ir naktiniam išėjimui.

rankine envelope
rankine envelope

Vakaro delninė

Tai tobuliausia elegancijos išraiška rankinių formų srityje. Tai nesudėtingos formos, dažniausia stačiakampės formos, su minimalistiniu dirželiu ar grandinėle, gali būt su vidinėmis kišenėlėms. Vakaro delninės skirtos susidėti pagrindinius daiktus: piniginę, raktus, telefoną, lūpų blizgį, higieninius reikmenis.

Delninės derinamos prie vakarinės aprangos, pabrėždamos eleganciją ir grakštumą, neužstodama moters ir neatitrauks dėmesio nuo jūsų aprangos.

Moteris rankose laikydama delninę atrodo tarsi mėgautųsi savimi ir to vakaro akimirkomis, ir taip išreikšdama pasitikėjimą savimi, nes jai tuo metu užtenka nuostabiai atrodyti tiek kiek turi delninėje.


Rankinė per petį – “festivalis”

Tai delninės transformacija, bet ji jau turi tvirtą ilgą diržą, skirtą nešioti persimetus per pečius ar ant peties ir yra talpesnės formos, kad galėtumėt susidėti daugiau daiktų.

Šią rankinę dažnai renkamės kelionėse, nes netrukdo rankų judesių ir būdama priekyje - atlieka saugios piniginės funkciją. Formų būna įvairių, paprastai turinčios saugų užsegimą. Saugias vidines kišenėles.

rankine festival
rankine festival

Bowler

Ši forma buvo pradėta gaminti būtent, kad sutalpintų boulingo rutulius tarsi bačkos formos. Rankinė turi vidinę kišenę, struktūrizuotą pagrindą ir dvigubas laikymo rankenas. Priklausomai nuo dydžio, šios rankinės gal būti nešiojamos dienos metu arba vakaro metu.

Su šios formos rankine galima atrodyti sportiško arba kartais net retro stiliaus, todėl šia formą daro lanksčiai naudojamą ir greito stiliaus pakeitimo dienos metu, kai nėra laiko kruopščiai persidėti savo daiktus iš vienos rankinės į kitą (neperdėti visi daiktai, kartais gali labai sugadinti nuotaiką)

rankine bowler
rankine bowler
rankine bowler

Daktaro

Struktūriškas krepšys, paprastai su dvejomis rankenomis, suapvalintais kraštais ir uždarymo mechanizmu, vidinėmis kišenėmis/skyriais. Sukurta forma taip, kad lengvai ir greitai būtų sudedami ar išimami daiktai. Ši rankinė įgijo tokį pavadinimą, dėl savo panašumo į turimas gydytojų.

Daktaro formos rankinė – klasikinė elegantiška, kuri tinka konservatyvaus skonio asmenims arba puikiai tinka pagal profesiją, kai reikia susidėti dokumentus, knygas, išmaniuosius įrenginius.

rankine doctor
rankine doctor
rankine doctor

Tote pirkinių rankinės

Taip pat žinomos kaip apsipirkimo rankinės nuo vidutinio iki didelio dydžio su dvejomis ilgomis rankenomis ir/arba ilgu reguliuojamu peties diržu, su minimalia kišenėle šone. Šios rankinės talpios ir ypač populiarėja, nes „ekologiškai draugiškos“ – pakeičia plastikinius maišelius.

rankine tote
rankine tote

Hobo

Sąlyginai didelė pusmėnulio formos rankinė su vienu skyriumi, užtraukiamu užtrauktuku, kartais su kišenėlėmis ir su ilgu reguliuojamu diržu. Kiekvienas sėkmingas rankinių verslo atstovas savo kolekcijoje turi šios formos rankinę. Puikiai pagaminta šios formos rankinė yra komfortabili ant peties, talpina visus reikalingus ir papildomus daiktus.

Tai populiariausia forma! Ji puikiai tinka moteriai, kuri nori sutalpinti „visą gyvenimą“ ir išlikti stilingai.

rankine hobo

rankine hobo

Bucket rankinė - krepšys

Paprastai didelė, pailgos, cilindro formos į aukštį, viršus sutraukiamas dirželiu. Turinti vieną rankeną ir minimaliai vidinių kišenėlių, ši forma turi daugelį medžiagų variacijų, o kaip šiaudinė gali būti naudojama paplūdimyje. Skirta atsitiktiniam išėjimui.

rankine bucket
rankine bucket
rankine bucket

„Pasiuntinio“ rankinė

Paprastai stačiakampio formos su viena ilga reguliuojama rankena, dažniausiai vienu skyriumi, bet gali būti ir daugiau. Dizainas sukurtas taip, kad būtų itin patogus prie kūno – puikiai tinka, kai važiuojama į biurą su dviračiu.

Puikiai tinka taip pat asmenims, kurie nori turėti su savimi išmaniuosius įrenginius, bet nenori kuprinės.

rankine messenger
rankine messenger

Daiktakrepšis

Didelė cilindrinės formos užtraukiama rankinė su vienu ilgu dirželiu nešioti ant paties ir (arba) su dvigubomis rankenomis. Dažniausiai naudojama kaip treniruočių aprangos krepšys ar savaitgalio išvykoms. Naudojamos medžiagos gamybai gali būti nuo stiprios drobės iki labai minkštos kokybiškos odos.
rankine duffle
rankine duffle