Prieš keletą dešimtmečių moters piniginė daug ką bylojo apie jos asmenybę ir stilių. Vėliau stilių įtakojo Holivudo diktatas ir tai buvo svarbiau nei tai, kaip pati moteris jaučiasi ir ko jai reikia. Pasitikinčiai savimi moteriai nėra poreikio sekti ir daryti tai, ką daro dauguma. Ji jaučiasi laisvai, turėdama tokio stiliaus rankinę, kuris jai patinka. Yra daug moterų, kurioms patinka Vintažinio stiliaus rankinės. Yra keletas skirtingų Vintažinio stiliaus rankinių, kurios skiriasi dydžiu, papuošimais ir spalvomis.


Vintažinis rankinių stilius ir dydžiai.

Grandinėlės ilgis, spalva, papuošimai ir medžiagos yra esminiai Vintažinio tipo rankinių pasirinkimo faktoriai. Kadangi Vintažinės rankinės gali būti ir su grandinėlėmis ir delninių tipo, tai labai priklauso nuo paskirties, kuriai yra perkama.

Delninės – dažniau perkamos vakariniams išėjimams į miestą, šventėms. Ant peties nešiojamos rankinės, varijuoja nuo velvetinių iki odinių. Kadangi rankinių pasirinkimas yra platesnis, reikia pasirinkti ir prisitaikyti.

Odinės vintažinės rankinės.

Oda yra labai populiari medžiaga rankinių gamyboje. Viena iš priežasčių – tokios rankinės gali tarnauti ilgai. Tačiau jas reikia ir prižiūrėti. Jei odinė rankinė nėra naudojama, ji turėtu būti laikoma nesuvyniota, vėsioje ir tamsioje lentynoje.

Supakuota ir nekvėpuojanti odinė rankinė gali pradėti pelyti. Jei norite, kad odinė rankinė išlaikytu formą, į vidų įdėkite popieriaus. Valyti Vintažinę odinę rankinę taip pat reikėtų atsargiai – minkštu muilu ir kempinėle.

Velvetinės Vintažinės rankinės.

Velvetas buvo labai dažnai naudojama medžiaga ankstyvais dvidešimto dešimtmečio pradžioje. Šio tipo delninės dera su beveik visa apranga.

Su savo aksomine struktūra ir tinkamai prižiūrimos, velveto rankinės gali tarnauti labai ilgai. Kadangi jos nėra skirtos kasdienai, joms yra būtina tinkama priežiūra. Jas reikėtu valyti su minkštu dantų šepetėliu, prižiūrint, kad šepetėliai švelniai slystu per velvetą. Galima panaudoti šiltą vandenį su truputėliu skysto muilo. Išvalius rankinę, prieš naudojant – leiskite išdžiūti.

Vintažinė nėriniuota rankinė

Nėrinių naudojimas buvo labai populiarus vintažinių rankinių kūrime. Šilkas, linas ir medvilnė. Nėriniai yra ypatingai opūs ir jautrūs nešiojimui ir priežiūrai. Visada pažiūrėkite, ar rankinės viduje nėra etiketės su informacija, kaip rankinę prižiūrėti, kokia jos sudėtis. Jei sudėties nėra, panašu, kad Jūsų rankinė bus rankų darbo.

Rankų darbo vintažinės rankinės turėtų būti plaunamos rankiniu būdu, drungnu vandeniu. Išplovus nėriniuotą rankinę, padėkite ją tarp dviejų rankšluosčių ir suspauskite, kad išsigręžtu vanduo. Tęskite gręžimą tol, kol vanduo bus pašalintas. Džiovinti – šilto oro srove. Jei nėriniuota rankinė yra gaminta fabrike ir turi etiketes, ją galima skalbti automatinėje skalbyklėje.

Dešimtmetis Populiarios medžiagos Papuošimai Populiarūs modeliai
1920s Oda Karoliukai Delninės
1930s Oda, satinas, šilkas Nebuvo Delninės, rankinės, dėžutės stiliaus
1930s Medis, plastikas ir sintetinis pluoštas Nebuvo Dilbio dirželiu
1950s Oda, gobelenas, siuvynėtos ir šiaudinės Rutuliukai arba perlai Dėžutės arba delninės
1960s Plastikas, medžiaga, medvilnė ir Indiškas audinys Skambučiai, nėriniai, dažytos Rankinės, paštininko stiliaus